2014. április 13., vasárnap

Glamour napi ámokfutás

Igazából nem is nagyon ámokfutás, de tény, elég nagy vakmerőségre vallott tőlem, hogy a fogműtétem dacára nekivágtam a shoppingünnepnek. No azért nem voltam ám felkészületlen, volt kis listám, és csupán csak 3 úticélom volt a legszükségesebb holmik beszerzésére, nevezetesen a Rossmann, a DM és a Müller.

Pécs kertvárosában azért nem olyan nagy a forgalom az üzletekben, mint ha bementem volna mondjuk a belvárosi Árkádba, szóval első és második célállomásomon alig lézengtek, egyáltalán nem volt tömeg, lökdösődés, 10 évesek a sminkes pultok előtt. Persze az is lehet, hogy a péntek délelőtti időpont is közrejátszott. Ezért a kényelemért viszont le kellett mondanom néhány jóságról is, ugyanis bizonyos márkákak nincs kihelyezett polca, csak egy-egy kis papírtárolója (vagy még az sem), így néhány listás termékről, például a Catrice és a Rimmel cuccokról.

Nem panaszkodom, azért így is megtelt a kosaram, a DM és a Rossmann zsákmányt láthatjátok a következő képen:
Rossmann:
 • A Palette Deluxe  Intenzív Vörös Violet hajfesték a húgomé lesz, eredeti ára 1299 FT, ebből jött le 30%
 • Ziaja tusfürdők narancs és kókusz illatban, a kókuszos anyáé lesz anyák napjára, a narancsos sorsa még kérdéses, lehet, hogy megtartom. Eredeti áruk 990 FT/db, ebből jött le a 25%.
 • A Ziaja kézkrém kakaós illatú, a Ziaja termékektől ez megszokott már. Ez itthoni kézkrémnek tökéletes, ketten használjuk párommal. Eredeti ára 649 FT, ebbpl jött le a 25%.
A Rossmannban összesen fizettem: 2894 FT-ot, spóroltam:1052 Ft-ot. (luxus, felesleges dolgok száma:0, nem betervezett termék:0)

DM:
 • Fogkrém mindig kell, a Blend-a-medre 50%-os kupon volt, egynek jó, 549 FT volt az eredeti ár.
 • Magamnak külön vettem Sensodyne fogkrémet, mert most kell a fogaimnak egy kis kényeztetés.Az eredeti ára 999 FT lett volna, ebből 25% jött le. 
 • Ezt a Manhattan körömlakkot már régóta nézegetem, valamelyik régi limitált kiadás lehet, mert már elég régóta az akciós kosárkában feszített 499 Ft-ért, az eredeti árát már nem tudom, de gondolom az átlagos Manhattan körömlakkárak vonatkoztak erre is. Minden esetre azért is szeretem a DM kuponokat (és itt most tekintsünk el a Glamour napi DM termékfelárazásoktól), mert a már eleve akciós kosárban levő akciós termékekre is vonatkoznak, szóval az akciós árból jött le 25 %.
 • She tus. No ez az, ami nem volt betervezve. Azt tudtam, hogy szeretném kihasználni a SHE-Alverde 50%-os kupont, de valami kézkrémet gondoltam (igen, nálunk a kézkrém a leginkább fogyó szépségápolási termék). Mivel semmi nem fogott meg a kínálatból, gondoltam megnézem a SHE állványt is. És akkor ott megláttam a tusokat és arra gondoltam, hogy nekem még sosem volt fekete színű tusom, és kell egy. Tudom, gáz, hogy 26 évesen ez az első igazi fekete tusom. Megnéztem a többi 50%-os kupont, de mivel fogalmam sincs ezen termék jellemzőiről, előnyeiről, hátrányairól, hogy mit kell figyelni, gondoltam, mégsem valami horribilis összeget adok ki, pláne ha nem válik be, legalább úgy nem siránkozom a kidobott összeg miatt. Így velem jött. Eredeti ára 1190 Ft volt, ebből jött le az 50%.
A DM-ben összesen fizettem 1996 Ft-ot, spóroltam 1250 Ft-ot. (luxus, felesleges dolgok száma:2, a körömlakk és tus nélkül tudtam volna élni, nem betervezett termék:1, a tus.)

A harmadik állomása az én glamúrtúrámnak szombatra jött ki, tekintve, hogy barátnőmmel együtt akartunk vásárolni, hogy a végösszegi kuponból, ami 20%, ő is részesedjen. Mivel elvitte a blokkot, így csak kb összegeket tudok mondani.
Azért mikor odaértünk szombat délután az üzletbe, majdnem kifordultunk az ajtón, meglátva a tömeget. Itt is volt listám, de sajnos a legszükségesebb dolgokat nem sikerült beszerezni, vagy csak kompromisszummal. Nem is mentünk volna a Müllerbe, ha nem lett volna szükségem hajfestékre (L'Oreal 50% kedvezmény) és borotvára (szintén 50%, de csak egy meghatározott női illetve férfi borotvatípusra). Mondanom sem kell, mire odaértünk, már egyik sem volt, se hajfesték az én színemben, se női, se férfi borotva abból a típusból. De ha már ott voltunk, megmutatom, mit zsákmányoltam. Nem írom ki külön, de mindenre 20% kedvezménnyel számolhatunk.
 • Vattapamacs, ezen nincs sokat magyarázni, kellett, ez volt a legolcsóbb, kb 295 Ft. eredeti áron.
 • Borotva, mert hát az is kellett, szóval végül szintén az olcsó, de azért tűrhető kategória, eredeti ára kb. 695 Ft.
 • Teák: a látvány csal, ez ugyanis 4 féle ízesítésű. Én is vettem két dobozzal ezekből a Messmeer teákból, (tudom, nem a legegészségesebbek az aromától, de nagyon finomak) és barátnőm is, majd kint megfeleztük a dobozokat. Kb. 525 Ft/db.
 • Kellett egy szájvíz is, ezt sem magyarázom, talán csak annyit, hogy most a fogam miatt háromszor annyi fogy, mint általában. Ha jól emlékszem, akkor 895 Ft körül lehetett eredeti áron.
 • Essence like a million miles away parfüm. Eredeti ára 995 Ft. Végigszagoltuk az összeset. Tényleg. Aztán még egyszer. Aztán ez volt a legjobb. Aztán elhoztam, magamra fújtam, és nem az igazi. Nem értem, miért nem tudok rendes parfümöt venni, ez már a harmadik eset, hogy kipróbálom, imádom, megveszem, hazahozom, és nem tetszik igazán. Oké, nem rossz, el fog fogyni, de úgy látszik, a körömlakkok helyett lassan parfümöket fogok gyűjteni. 
 • A képen nincs rajt, de vettem még egy öblítőt és két csokit is. Az öblítő 600 Ft körül volt, a csoki meg 90/db.
Így kedvezményekkel együtt fizettem 4000 Ft-ot, szóval nem nehéz kiszámolni, hogy 1000 Ft körül spóroltam. (luxus, felesleges termék: 1 db, ami nem is volt tervezve, az Essence parfüm. Megbántam-e? Igen is meg nem is. Utálom, hogy nem találok egy rendes parfümöt!!!)

Újra DM, ez egy másik üzlet, szintén szombat, de itt sem volt tömeg, sőt, igazából csak ketten voltunk vásárlók a barátnőmmel:
 • A Maybelline 50%-os kuponján húgom megkért, hogy vegyek neki egy szép, barackos-korallos árnyalatot. Én meg megvásároltam ezt a 422-es Coral Tonic árnyalatot. Mit gondoltok, mi lett a vége? Hát az, hogy ő inkább barackosabbat szeretett volna, ez túl erős és különben is van neki egy ugyanilyen Miss Sporty rúzsa, szóval nem kell neki. Rajtam ragadt. Tudjátok, mennyibe kerül ez a rúzs??? 2500 Ft a becsületes ára!!! Hogy luxuscikk-e? Nekem, aki nem sminkel, határozottan igen. Okés, hogy kuponnal 1250 Ft volt, de annak, akinek eléggé ki van számolva a havi kosztpénz és minden, egy 1250 Ft-os tétel is erős átszervezést követel, szóval magamnak nem vettem volna meg. Másrészről viszont ez a rúzs egy álom. Gyönyörű szín, hidratálás, fedés, és nem is áll rosszul. Igazából nagyon tetszik, szóval a bennem lakozó kisördög most határtalanul boldog.
 • Itt vettem még egy körömreszelőt is kb. 350 Ft-ért, erre nem volt akció. 

Összességében véve félig sikeresnek ítélem meg a Glamour napokat: csak a Müllerben volt tömeg, két dolgot nem sikerült megvásárolnom, amit nagyon akartam, és helyette 3 olyat vettem, amit nem akartam eredetileg, ezek közül mindegyiket fogom használni, szóval összességében véve pozitívan jöttem ki belőle. A pénztárcám pedig, ha egyik oldalról nézzük, akkor durván 11000 Ft-tal könnyebben, ha a másik oldalról nézzük, akkor 4300 Ft-tal dagadtabban vág neki a hónap második felének.       

U.I.:A Ziaja narancsos tusfürdője! A legjobb vásár a hétvégén, most már biztosan megtartom!!! Próbáljátok ki!!!
  3 megjegyzés:

 1. szerintem parfümöt csak úgy vegyél, hogy magadra fújd és min. 30 percig ne dönts felőle....ha úgy van akkor inkább menj vissza az üzletbe, de ne vedd meg rögtön...kevés rosszabb dolog van annál, mint hogy nem szeretjük a saját parfümünket...
  a Maybelline rúzs nagyon jó, én minden nyáron használom...minden esetre a tesódtól nem volt vmi nagyon szép az eljárás...felesben kellett volna fizetnetek a rúzst, úgy igazságosabb lett volna, szerintem

  VálaszTörlés
 2. A rúzst kicserélték volna (a blokkal) más árnyalatra ha nem használtátok, de ha neked jó az árnyalata akkor nem volt pénzkidobás. A tesód meg vegyen magának legközelebb, a helyedben nem vennék neki ilyesmit, csak konkrét terméket, ha előre tudja a termék nevét, számát (és előre kifizeti neked).
  Én se vettem meg mindent amit előre terveztem és volt olyan, amit a boltban döntöttem el, hogy kell. A Joy-napokat a következő hónapban kihagyom szerintem, nem lesz időm akkor vásárolgatni pénteken, hétvégén pedig már itt nem lehet normálisan, mert mindent kifosztanak az emberek.

  VálaszTörlés
 3. Bettynova, jogos, én voltam idióta, csak már annyira elegem van, hogy az összes parfümöt, amit szerettem, kivontak a forgalomból, magasabb árfekvésre meg nincs pénzem, hogy nagyon megörültem az Essence-nek, és így elkapkodtam.
  9Vikkk9, nagyon jó ez az árnyalat, fel is avattam, elég tartós, jól hidratál, szóval végül happy end. Jogos, csak amikor hugival se veled se nélküled a viszonyunk, akkor hajlamos vagyok sok mindent elnézni, megcsinálni neki, és amúgy ez néha fordítva is igaz:). Joy napok nálam sincs betervezve.

  VálaszTörlés