2014. március 9., vasárnap

Tavaszi ASZPIK

Az ASZPIK egy szuper kézműveseket tömörítő kezdeményezés Pécs szívében, a Csinos presszóban.


 Gyakorlatilag kézműves vásár. ahol mindenki megmutathatja saját készítésű portékáit, illetve az egyesületek és civil szervezetek is lehetőséget kapnak arra, hogy megjelenjenek és akár adományt gyűjtsenek, természetesen kézműves portékáért cserébe.A mi kis egyesületünk is kint volt a márciusi rendezvényen (egyébként minden hónap első vagy második szombatján van, lessétek meg a facebook oldalt!), és ez jó apropó volt, hogy csináljak egy csomó hangulatképet és megmutassam nektek is.

Ahogy éledezik a napsugár és megtalálja erejét, úgy szaporodnak a kiállítók is a kis presszó udvarán. Nyáron volt már olyan is, hogy a rendezvény kinőtte a területet és az utcán is ültek művészek. Érdemes mindenképpen kilátogatni, meginni egy limonádét vagy sört és bevásárolni mondjuk húsvétra, hiszen garantáltan egyedi és minőségi termékeket ajándékozhattok szeretteiteknek. És persze azt sem bánnám, ha jönnétek és megismerkednétek az egyesületünkkel.
A szépségimádóknak számtalan természetes kence, kézműves szappanok és ajakbalzsam, de sminktárolásra alkalmas papírkosarak és varrott szütyők sorakoznak az asztalokon.


 A húsvétra hangolódás is adott. 
Itt vettem egyébként szuper illatú igazi házi epres ajakápolót 400 Ft-ért. Már az illata is szuper, és kakaóvaj meg kókuszolaj is van benne.
Aki az ékszereket szereti, ezernyi technikával találkozhat és válogathat kedvére:

Felnőtteknek és gyerekeknek is akadt kínálat, és persze a haspártiak is megtalálhatták a számításukat többek között szörpök, házi pudingok, lekvárok, mézek, olajok, medvehagymás tócsni és csicsókagulyás képében:

 Ezek a teák és mellette a fűszerek!!! Lehetett illatolni és lehetetlen volt  választani, én két csomagot is elhoztam....

 Jah, arról meg nem is beszéltem, hogy az eladók szuperkészségesek, értik a dolgukat, élvezettel beszélnek a portékájukról, mindent meg lehet kóstolni, nem néznek csúnyán rád, ha nem tudsz vásárolni, kedvesek és segítenek megoldást találni.

A portékák mellett gyerek kézműves programok, kártyavetés, ismeretterjesztő előadások is vannak, szóval elég komplex a dolog, érdemes kijönni, és megnézni. De ezért tessék pénzt is magatokkal hozni, mert higgyétek el, szuper dolgokhoz tudtok hozzájutni. És még a kiállítóknak van egy dolguk, méghozzá az, hogy a portékájukból felajánlanak valamit tombolanyereménynek, és ha vásároltok valamit, akkor kaptok egy tombolajegyet, amire rá kell írni a neveteket és elérhetőséget, és ha rátok mosolyog a szerencse, akkor a következő Aszpikon átvehetitek az ajándékotokat.

Én is készítettem egy szuper nyakláncot az egyesület nevében, amiről lesz szó a következő DIY bejegyzésben.

És hogy egy kis Haul is legyen, mutatom, én mivel lettem gazdagabb:
2 zacsi tea, szilva és almasajt, epres-mézes ajakbalzsam, az egyesületünk tappancsa, amit adományért kapott pasasom, és egy cicás drótkönyvjelző. No meg persze ettem a gulyásból, a tócsniból és a gesztenyés házipudingból is. Egyszóval szuper nap volt.
A kedvenceim pedig:

 A bogyós sálak szuperek, a babák pedig papírmaséból vannak!
A narancs-kék bogyesz pedig szerelem!!!


Ti szoktatok kézműves vásárra járni?

1 megjegyzés:

  1. Te vagy az egyik kiválasztottam : http://mazsolavilag.blogspot.com/2014/03/ismerjuk-meg-egymast.html

    VálaszTörlés