2014. március 24., hétfő

BBQ oldalas

Pasas nagyon odáig van a BBQ-ért, én meg hát...elég egyszerű elkészíteni annak ellenére, hogy kicsit sokáig tart, szóval szívesen csinálom. Gondoltam, megosztom veletek a receptet: 

Kelleni fog hozzá:
Sertésoldalas
só, bors, 4-5 nagyobb gerezd fokhagyma, egy nagy fej vöröshagyma, olaj, víz
ketchup, BBQ szósz (persze ezt otthon is össze lehet rakni, de nekem most így egyszerűbb volt.)
tepsi, alufólia


Egy magas falú tepsibe egy kis olajat teszünk, beleszeljük karikára a vöröshagymát és rányomjuk a fokhagymát. A husit megmossuk, sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a hagymaágyra. Az egészet jól felöntjük vízzel, majd befedjük alufóliával és előmelegített sütőben lassú tűzön puhára pároljuk. Ez kb 2,5-3 óra a husi mennyiségétől, vastagságától és frissességétől függően.

Ezt követően megvárjuk, amíg kihűlt, majd kechup és BBQ szósz 2:1-es arányú keverékével és ízlés szerinti borssal bepácoljuk, lefedjük és éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap elég neki kb. fél-háromnegyed óra előmelegített sütőben magas hőfokon, hogy szép pirosas-ragacsosra, kívül ropogósra, belül puhára süljön. Azért figyeljük, mert az idő függ a szeletek vastagságától is.
Amennyiben kicsit több szószt használunk és az a tepsi alján összegyűlik, egy kis vízzel összemelegítve a husi mellé tálalhatjuk.
Ha kész, akkor mi speciel hasábkrumplival és friss salátával fogyasztjuk.

 Jó étvágyat!


1 megjegyzés: