2014. február 2., vasárnap

Ételrendelés, avagy a lusta háziasszony esete a vacsorával

Hányszor történt már meg veletek az, hogy fáradtan hazaesve a munkából/előadásról nem volt kedvetek főzni, vagy megkívántátok a pizzát, de nem volt otthon sajt, és így ugrott a házi pizza? Én imádok főzni, mégis van úgy, hogy egy hosszú nap után nem kívánok mást, csak elnyúlni a gép előtt és sorozatokat bambulni egész este. Nos, ilyenkor szoktam felkeresni a Netpincért, és rendelni valamit. Ha ünnepelek, akkor rántott camembert sajtot, ha valami olcsóra vágyom, akkor pizzát. Azért is szeretem a Netpincért, mert nagyon sok étterem megtalálható rajta, pécsi kajáldákból is nagy a választék. Persze ott van a kedvenc kebaposom, vagy a párom kedvenc hamburgerese, nah ők pont nincsenek rajt a listán. Szerencsére van saját rendelőfelületük a honlapjukon, de néha egyszerűbb csak telefonálni. Ha Zalaegerszegen vagyok, akkor szívesebben megyek étterembe. Valamilyen titokzatos oknál fogva ott a kiszállítás az árakon is meglátszik, a kedvenc pizzám a kedvenc pizzériámban kb. 900 Ft, kiszállítva 1300. Nem mintha nem érné meg úgyis, de hát az elv ugye elv.

Hogy miért is hozom fel ezt a témát? Azért, mert nagy meglepetésemre engem is megkerestek a Foodpandától, hogy írnék-e néhány szót a szolgáltatásról. Mivel elég sokszor rendelek, testhezálló a téma számomra.


Gyorsan be is jelentkeztem, hogy megnézzem kicsit közelebbről, miről is van szó. Alapvetően azt kell mondanom, hogy kb. ugyanúgy működik, mint a Netpincér, az alapszolgáltatás ugyanaz, nevezetesen hogy közvetítőként szolgál a fogyasztó és az éttermek között. Üdv a piacon kedves Foodpanda:)!

Az oldalon erről a következő olvasható:
"A Foodpanda online ételrendeléssel és étel házhozszállítással foglalkozik. Budapesten kívül országszerte több mint 50 városban; többek között Pécsett, Debrecenben, Győrben és Szegeden könnyíti meg az ételrendelést. A Foodpanda feladata, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban finom ételt varázsoljon megrendelői asztalára. Több mint 100 étterem és számos ízvilág várja az enni vágyókat; magyaros ételek, burger, kínai konyha, sushi, pizza - minden, amit az éhes pocak megkívánhat. Legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, levesről vagy egy szaftos steak-ről, a Foodpanda mindenkinek tartogat valami finomságot. Ha nem tudod, hogy mit rendelj, böngéssz napi akcióink között, válassz ki egy szimpatikus konyhát, vedd szemügyre a szimpatikus éttermeket, majd a rendelésed leadása után várj az ételfutár érkezésére."


Ami a Foodpanda mellett szól:
A honlap könnyen kezelhető, fiatalos a megjelenés, és nagyon impozáns éttermek találhatóak a listában, főleg Budapesten. Én amondó vagyok, hogy ha tényleg sikerül megnyerniük máshol is az elegáns, ne adj Isten egyébként kiszállítással nem foglalkozó éttermeket, ahol saját futárokkal dolgoznak, az elég nagy piaci előnyt jelenthet azokkal szemben, akik csak egy internetes felületet biztosítanak, de nem rendelkeznem saját futárokkal. Nem tudom, hogy ez most hogy van a Pandánál, de a bemutatkozásból azt vettem ki, hogy így.
Telefonos alkalmazást is fejlesztettek, szóval az is plusz pont. Jah és hogy maga a Foodpanda nemzetközi, azaz a világ más részein már nagyon szeretik, szóval tényleg nagy esély van idővel a még klasszabb és sokszínűbb szolgáltatásra.

Amiben még van mit fejlődni:
A pécsi étteremkínálat egyelőre elég pizzaközpontú, egysíkú. A szolgáltatások bővítése is a pandások előtt áll még. Olyasmire gondolok, hogy értékelés, étteremkritikák, stb.
A honlapon még elég kevés konkrét információ található, le kell vetkőzni a gyerekbetegségeket.

Körülbelül ennyi lenne, biztosan tesztelem majd a rendszert párszor, mert egy próbát mindenképpen megér, de egyelőre, azt hiszem, én maradok a Netpincérnél, és majd meglátjuk, hova fejlődik a Panda.

(Az iromány a Foodpanda megkeresése kapcsán készült, de a saját véleményemet tükrözi. Jobb híján a szponzorált bejegyzés címke alá teszem.)
Ha még olvasnál a témában, itt van néhány link:
http://burger.blog.hu/2013/04/20/foodpanda
http://index.hu/gazdasag/2013/05/08/betort_az_hozzank_a_foodpanda/
http://figyelo.hu/cikkek/berlini-pezsges---foodpanda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése