2014. január 5., vasárnap

Decemberi életképek

A december a kedvenc hónapom! Nem csak azért, mert a születésnapom vagy a karácsony ebben a hónapban van, hanem mert a december az a hónap, amikor valami furcsa hangulat száll meg, és másként élem meg az élményeket, sokkal intenzívebben.
Figyelem, sok kép következik!

 A karácsonyi ajtódíszünk, amit Bellinda kukucskajátékán nyertem egy édes kis gipszharanggal együtt. Alatta az általam a játékra alkotott nyaklánc.
 Szülinapi ajándékom Vikitől.
Párom szüleinek ajándéka: parfümtartó

És az új családtag a gyűjteménybe anyától és páromtól.


 Párom szülinapi ajándéka egy bécsi út volt, amit a vidámparkban kezdtünk.


 Felültünk a láncringlisre, ami 117 m magasan pörgött. Imádtam!
 Voltunk a Hundertwasser múzeumban is, ami szuper izgalmas és érdekes volt, ráadásul két emeletnyi Comte fotót is láthattunk.
 Ezt csak úgy, mert nagyon buli!
 A vásáron kegyetlenül sokan voltak, még a hangosbemondóban is magyarul beszéltek. Kicsit furcsa volt. 
Szenteste előtti napon lett egy nagyon durva beázásunk:(. A fürdő, wc, konyha és előszoba teljes újrafestést igényel majd. Ráadásul pont a hazaindulás reggelén.)

 Az idei pécsi karácsonyfánk. Összesen négy volt: Pécsett, Zalaegerszegen, Misefán és Nagykapornakon. Ebből hármat én díszítettem, képzelhetitek, hogy nézett ki a kezem utána. 

 Öcsém esete a mézeskalács tésztájával: afro partymikulás.
 Mákos-citromos süti, nyamm! Párom anyukája készítette.
Egy kis finomság, egyenesen Thaiföldről, párom tesójának jóvoltából.

Ez pedig már a szilveszter. Családiasan, társasozva, nagyon kellemesen. A felső képen az ún. Főzelék, a kedvenc krémes koktélom:).

 Remélem, tetszett ez a kis személyes poszt, úgy tervezem, ezek után minden hónap végén hozok hasonlót. Nektek hogy telt a december?


4 megjegyzés:

 1. Azért a Ramsay könyvért nagyon irigy vagyok :P Viszont ez a láncringlis valami nagyon durva, én biztos nem lettem volna elég bátor felülni rá :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, nagyon tudom ajánlani a Ramsay könyvet, szerintem az eddig olvasottak közül ez a leghasználhatóbb itt a magyarországi szűkös alapanyagokhoz mérve. A ringlisről meg csak annyit, hogy mikor felfelé mentünk, én is elgondolkodtam, hogy jó ötlet volt-e, de aztán valami fantasztikus élmény kerekedett belőle:).

   Törlés
 2. Csupa-csupa jó dolog! Köszi a beszámolót. :) A krémes koktél receptjét el lehet kérni? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze: az alján házi csokilikőr, felette házi fehércsoki likőr, a teteje pedig blue curacao! A fehércsoki likőrt egyébként kókuszlikőr helyett használtam, az eredeti receptben az van, csak nem volt itthon, de így is, úgy is nagyon finom!

   Törlés