2013. szeptember 29., vasárnap

Ékszertartó a fülbevalóknak

Húgom egy könnyen kivitelezhető, látványos tárolási módot talált a lógós fülbevalóinak, aminek készítését néhány kommentel kiegészítve teszem közzé, hátha számotokra is inspiráló lesz, és linkelitek ide az elkészült remekműveket.

Amire szükség lesz:
 • Üres cipősdoboz fedele
 • Tapéta, vagy erősebb csomagolópapír
 • Technokol vagy más ragasztó
 • Rajzszög
 • Opcionálisan festék, színesceruza, kréta, stb. 
Első lépésként a tapétából egy a cipősdoboz méreténél valamivel nagyobb téglalapot vágunk, majd a sarkait a tető méretéig bevágjuk. Ezt követően felragasztjuk a doboztetőre. Fontos, hogy fordítottan ragasszuk fel, tehát a ráhajtást ragasztjuk a doboz tényleges tetejére. 
 Láthatjátok, hogy ezzel a módszerrel gyakorlatilag egy üreges téglatestet kapunk, ahol az alsó rész a tapéta, a felső rész a doboztető kartonja.
 Kicsit tartsuk a tapétát, hogy a ragasztónak legyen ideje kicsit megkötni.

 Íme a teteje és az alja (attól függ ugye, honnan nézzük:). Ha színes tapétát használunk, vagy mintásat, akkor így igazán látványos képet kaphatunk, amit csak ki kell tenni a falra, és egyedi, olcsó, de égis szupre dísze lehet szobánknak. Nálunk az újrahasznosítás jegyében megmaradt fűrészporos tapétából készült, amit pasztelkrétával igyekeztünk egyedibbé tenni.
 Így néz ki a kép. Nem egy mestermű, de legalább megy húgom színes egyéniségéhez, és igazából nekem soha nem volt rajzos tehetségem, szóval még így is büszke vagyok magamra.
 Utolsó lépésként, ha a falikép helyett ékszertartói funkcióval szeretnénk felruházni a doboztetőnket, fogunk egy rajzszöget és tetszőleges helyeken kilyukasztjuk a tapétát. Arra azért figyeljünk, hogy dupla lyuk kell a pár fülbevalóknak, és hogy ez a módszer leginkább a lógós fülikre van kitalálva, amik általában nagyok, szóval hagyjunk helyet nekik. Mikor ezzel megvagyunk, már csak be kell akasztani a fülbevalókat. Ha falra akasztanánk, akkor a tetejére egy nagyobb tűvel és damillal akasztót eszkábálhatunk, de ha csak a falnak támasztanánk a polcon, akkor erre nincs is szükség.

Íme a kész mű. Nektek hogy tetszik? Megcsináljátok?

3 megjegyzés:

 1. Ötletes, és ha nagyobb a "kép" is, tök jó éke lehet a szobának! :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jópofa ötlet, ha az embernek nincs túl sok fülbije. :)

  VálaszTörlés